• Novinky

            • Karneval

            • V materskej škole sa ozývala hudba a šťastný smiech detí. Konečne nastal deň dlho očakávaného karnevalu. Detský karneval prebehol vo veselej nálade o ktorú sa postarali pani učiteľky, ktoré s deťmi pripravili veselé tanečné improvizácie ,s ktorými pobavili všetkých prítomných. Deti sa v maskách hrali, tancovali a zabávali, mali pripravenú karnevalovú hostinu.

            • Snehovýtvory

            • “Zima je tu, márna sláva, mráz štipľavé pusy dáva

              a vietor si do vôle vyhráva na cencúle.

              Deti sa však neľakajú, teplé bundy obliekajú,

              veď by to bol skoro hriech, nevyužiť, že je sneh.

              Zakrátko už bez prestávky deti v sehu tvoria.

              A celý dvor trochu stráži nejeden biely Snehuliak.

            • Zimná olympiáda

            • Aj keď COVID vládne naokolo, deti z materskej školy zažili pravú olympijskú atmosféru. Zimná olympiáda bude čoskoro nielen v ďalekom Pekingu, ale uskutočnila sa aj v materskej škole a deti sa jej mohli zúčastniť.

              Pripravené boli zaujímavé disciplíny. Všetky športové aktivity boli vykonávané v duchu fair-play. Vďaka tejto akcii sa z detí na chvíľu stali ozajstní olympionici.​​​​​​​

              Víťazi získali zaslúženú medailu, odmenené však boli všetky zúčastnené deti. Cieľom olympiády bolo budovať v deťoch pozitívny vzťah k športu a pohybovým aktivitám. Deti si zo súťaží odniesli mnoho veselých zážitkov a pekné spomienky.

            • Výsledky volieb do rady školy

            • Výsledky z  volieb zástupcov z radov rodičov do Rady školy pri MŠ Tatranská 21, 064 01 Stará Ľubovňa, konaných dňa: 17. 01. 2022:

              1. Železníková Katarína, JUDr
              2. Kormoš Michal, Ing.  
              3. Mrug Horanská Michaela, Bc
              4. Barinka Oliver

                        Výsledky z  volieb zástupcov z radov pedagogických zamestnancov do Rady školy pri MŠ Tatranská 21, 064 01 Stará Ľubovňa, konaných dňa: 7. 01. 2022:

              1. Arendáčová Beáta
              2. Pavlovská Zdenka

                        Výsledky z  volieb zástupcov z radov nepedagogických zamestnancov do Rady školy pri MŠ Tatranská 21, 064 01 Stará Ľubovňa, konaných dňa: 7. 01. 2022:

              1. Šipošová Tatiana

               

            • Vianočné prázdniny

            • Na základe  Rozhodnutia MŠVVaŠ SR, číslo: 2020/21911:1-A1810, zo dňa 25. Novembra 2021 a na základe odporúčania zriaďovateľa MŠ, Mesto Stará Ľubovňa , oznamujeme zákonným zástupcom deti, že Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2021/2022 uskutočnia  v termíne od 20. decembra 2021 do 7. januára 2022. Nástup do MŠ, po prerušení výchovno- vzdelávacieho procesu, je  10. 01. 2022.

               

              Mimoriadne prerušenie školského vyučovania v školách a prevádzky školských zariadení nadväzuje na uznesenie vlády Slovenskej republiky č. 695 z 24. novembra 2021, ktorým bol vyhlásený v súlade s čl. 5 ods. 1 ústavného zákona č. 227/2002 Z. z. o bezpečnosti štátu v čase vojny, vojnového stavu, výnimočného stavu a núdzového stavu v znení neskorších predpisov dňom 25. novembra 2021 núdzový stav z dôvodu zhoršenia epidemickej situácie v súvislosti s ochodením COVID-19 a obmedzenie slobody pohybu a pobytu.

              Termín vianočných prázdnin sa určuje v nadväznosti na potrebu zníženia mobility v čase núdzového stavu v súlade s uznesením vlády Slovenskej republiky č. 695 z 24. novembra 2021.

            • Vo vianočnej pekárni

            • Vianočný čas je už tu! Aj u nás vo škôlke sa deti tešia na Vianoce. Hlavne na darčeky, vianočný stromček, ale aj na vianočné perníky. Deti si doniesli do škôlky zástery a hlavne nedočkavosť, kedy už budú piecť. Triedy sa zmenili na cukrárenskú výrobňu. Cesto – pracovné – drevené dosky, váľky boli pripravené a pečenie sa začalo. Pracovali ako ozajstní cukrári. S dobrou náladou, spievaním vianočných pesničiek, išla práca jedna radosť.

              No a výsledok stojí za to. Perníky všetkým chutili. 

            • Bubnovačka

            •  ôsmy ročník akcie s názvom „Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť“

              Tohtoročné podujatie pod záštitou prezidentky slovenskej republiky Zuzany Čaputovej dňa 19. novembra 2021 po prvýkrát prekročí hranice Slovenskej republiky. S ohľadom na vývoj aktuálnej pandemickej situácie sa ani tento rok nestretneme spoločne na námestiach. Bubnujeme samostatne v triedach.

               

            • Od zrnka k chlebu

            • Neoddeliteľnou súčasťou života obyčajného vidieckeho ľudu bola po stáročia práca na poli, pestovanie a spracovávanie kultúrnych plodín. Cesta od zasiatia obilného zrnka do zeme až po voňavý čerstvo upečený chlieb bola mimoriadne náročná.

              Spolu s deťmi sme si spravili výnimočný deň kde sme si ho pripomenuli. 

            • Deň materských škôl

            • Ako mnohí viete, a možno ani nie, dnešný deň – 4.11. oslavujú všetky materské školy.

              Ani u nás, na MŠ Tatranskej to nebolo inak. No a aby sa to všetkým vrylo do pamäti, už od rána deti všetkých tried usilovne pracovali na triednych aktivitách a spoločnými silami vymýšľali, tvorili, lepili, zdobili a vytvárali z rôznych stavebníc, z lega, a z kartónov budovu materskej školy, či vystrihli a dotvorili úsmevom papierových kamarátov – to aby nás bolo v našej škole ešte viac.

              A aby bolo viac zábavy, viac veselo. Nezaháľali ani pani učiteľky, ktoré svojim zverencom pomáhali, usmerňovali a ukázali aj svoju kreatívnosť a zručnosť pri zhotovení postavičiek detí i učiteliek. Naše rady sa tak poriadne rozrástli o veľa ďalších úsmevov a prívetivých pohladení kartónových kolegýň. A všetci sme z toho mali ohromnú zábavu za zvukov hudby, piesní a melódií.

              No a nakoniec sme o tom chceli dať vedieť všetkým známym i neznámym, aby každý vedel, aký je dnes pre nás dôležitý deň. Tak sme si všetci svorne, aj s našimi novými kartónovými kamarátmi vyšli do ulíc nášho mesta, za sprievodu hymny našej materskej školy. Určite ste nás mnohí videli a počuli. Tak vedzte, to sme boli my, z MŠ na ulici Tatranskej a elokovaného pracoviska Za vodou a slávili sme Deň materských škôl.

              A ešte stále to nie je všetko.......ak sa Vám bude zdať, že hudba nemá konca – kraja, tak popoludní pokračujeme veselou škôlkarskou diskotékou na oslavu dnešného dňa. Škoda, že sa nemôžete pridať aj Vy. Tak možno nabudúce.......

            • Medzinárodný deň bielej palice

            • Európsky regionálny výbor Svetovej rady pre blaho slepcov na návrh Francúzky Guilly d'Herbemontovej zaviedol bielu palicu ako výhradné označenie pre nevidiacich vo všetkých krajinách. Biela palica, symbol slepoty a slabozrakosti, umožňuje postihnutým pohybovať sa samostatne na verejnom priestranstve.

              Zámerom Dňa bielej palice je zvyšovať povedomie o funkcii a význame tejto pomôcky pre zrakovo hendikepovaných ľudí, a tým aj ich lepšiu bezpečnosť.

            • Šarkaniáda

            • Šarkaniáda

              Ako je už u nás zvykom, tak aj v tomto školskom roku bol posledný októbrový týždeň venovaný obľúbenej Šarkaniáde. Síce sme sa nemohli stretnúť s kamarátmi z iných tried, no napriek tomu sme sa popýšili vlastnoručne vyrobenými papierovými šarkanmi a ich púšťaním v okolí našej materskej školy či na školskom dvore. Počasie nám prialo a o veselé tváre z lietajúcich drakov nebola núdza.

            • Adaptačný program tých najmenších

            • Milá mamka, ocko milý, zvládol som to v tejto chvíli.

              Buďte hrdí na mňa len, v škôlke hrať sa stále chcem.

              Naši malí „veľkí“ škôlkari zvládajú adaptačný program našej školy „Farebný svet detí“ na výbornú. Prvé týždne uplynuli ako voda a detičky si na nové prostredie škôlky postupne privykali aj pomocou zaujímavých aktivít, veselých hračiek, spoznávaním nových kamarátov. No v neposlednom rade vďaka trpezlivosti a ústretovosti nielen pani učiteliek, ale aj vás rodičov. Tešíme sa spolu s vami, že sme to tak pekne zvládli.

            • Holá, holá, leto volá ...

            • Deti naše zvoláva,

              dobrodružstvo, zábava.

              Bláznime sa veselo,

              užívame si smelo.

              Slnko, voda, ihranie,

              radosť z každej súťaže.

              Všetkým nám je veselo,

              šantíme si s úsmevom.

            • Olympijský deň

            • Na základe motta: "Hýb sa, uč sa a objavuj!" sme zorganizovali podujatie v našej škole. Zdolali sme spoločne 2021 metrov behom, chôdzou, ale aj skokom. Spoločne sme strávili krásny deň. 

            • Týždeň detskej radosti

            • Vitajte v krajine priateľstva

              To, že celý minulý týždeň bol v materskej škole na Tatranskej ulici a na elokovanom pracovisku Za vodou   iný - čarovný, prezrádzala už samotná rozprávková výzdoba areálu. Vítala všetky deti našej škôlky sprevádzaná tónmi veselých detských piesní, ktoré sa rozliehali sídliskom. Sviatok všetkých detí na celom svete bol v našej škôlke oslavou priateľstva a trval nie jeden, ale hneď niekoľko dní. Vlastne, celý týždeň.

              Na každý deň sme pre našich najmenších pripravili rozprávkový program. Týždeň plný zážitkov odštartovali divadielka v každej triede v podaní pani učiteliek, na tému – priateľstvo. Deti pochopili, že mať dobrého kamaráta je úžasné. Prežiť zážitky spoločne s kamarátmi je úžasné. Aj to, že byť iný je úžasné. Lebo odlišnosti nás robia výnimočnými. Práve vďaka nim je svet krajší.

              A keďže máme veľmi šikovné detičky, ktoré sa radi hýbu, tak ich veľký sviatočný deň bol športový. Letnú olympiádu na školskom dvore sme odštartovali hravou rozcvičkou, ktorá rozohriala každého malého športovca. Deti prekonávali pripravené stanovištia v  dresoch farby svojej triedy s ľahkosťou a úsmevom na tvári. Odmenou im boli nové zážitky s kamarátmi, medaily a pri odchode domov ich čakal štedrý darček k ich sviatku. A veruže vééľmi štedrý.

              O zaujímavé aktivity nebola núdza ani v ďalších dňoch. Jednotlivé triedy sa vybrali po stopách rozprávkových postáv na výlet do blízkeho i vzdialenejšieho okolia. Spoznávali ešte nepoznané, skúmali neprebádané. Spievali, tancovali, maľovali na netradičné materiály, šantili na skákavom hrade, užili si stanovačku, počas ktorej lupami prebádali život hmyzu, vyrábali kreatívne výrobky v tvorivých dielňach, s ktorými obdarovali svojich kamarátov a ešte mnoho iného.

              Každý deň bol iný, plný zážitkov a priateľstva, každý deň bol farebný. Tak ako svet detí v našej škôlke. Veď šťastný detský úsmev je najviac. Tak preň robíme maximum. Už sa tešíme o rok!

            • Deň rodiny

            • Rodina je ako strom, chráni všetko, čo je v ňom.

              My sme veľká rodina - otec, mama, sestra, brat a ja.

              K tomu ešte babka, dedko, a to veru nie je všetko.

              Teta, ujo, bratranec, krsná, krsný na koniec.