• Novinky

            • Ľudové tradície a zvyky

            • Cieľom akcie bolo spoznávať ľudové tradície, spev, tanec, kroje a ľudové zvyky. Trieda bola bohato vyzdobená tradičnými ľudovými predmetmi a výrobkami. Akciu sme začali krátkou scénkou, rozhovorom dvoch dievčat v šarišskom nárečí. Pani učiteľky zaspievali ľudové piesne a spoločne zatancovali. Chvíle spevu, tanca sme nahradili aktivitami: Deptanie kapusty a príprava halušiek s kapustou. 

            • Krabičky plné lásky

            • KRABIČKY PLNÉ LÁSKY

              Potešme i tieto Vianoce seniorov po celom Slovensku darčekom, ktorý zahreje pri srdci Vás aj ich! Naplňte krabicu od topánok maličkosťami, ktoré potešia osamelých seniorov. Často je to jediný darček, ktorý dostanú, preto do krabice nezabudnite vložiť aj kúsok svojho srdca! Mali by obsahovať z každého trošku:

               

              Niečo sladké

              keksík, perníčky, cukríky, DIA sladkosti, ovocné detské taštičky…

               

              Niečo slané

              tyčinky, slané kekse, praclíky, kukuričné chrumky, krekry…

               

              Niečo teplé

              káva, ovocný čaj, cappuccino, horúca čokoláda, bylinný čaj…

               

              Niečo mäkké

              teplé ponožky, papučky, rukavice, čiapka, šál, uteráčik…

               

              Niečo voňavé

              sprchový gél, telové mlieko, krém na ruky, balzam na pery, parfém…

            • Bubnovačka

            • DETI TICHO PRED NÁSILÍM NEOCHRÁNI!

              S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa nás predsa netýka. Práve preto od roku 2014 vždy v novembri sa organizuje celoslovenská Bubnovačka – „Aby bolo deti lepšie počuť!“. Podujatie, ktoré má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.

              Myšlienka podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť“ zaznela 18. novembra 2022, v čase 10:00 – 11:00, aby sme pripomenuli, že Hlas detí je dôležitý!

            • Deň materských škôl

            • Jedným z kľúčových dôvodov prečo podporiť myšlienku Dňa materských škôl na Slovensku je podpora Svetovej organizácie pre predškolskú výchovu (OMEP) a jej jednotlivých členských štátov.