• Novinky

            • Deň vody

            • Pri príležitosti Svetového dňa vody, ktorý si pripomíname dňa 22. marca, sme v našej materskej škole realizovali edukačnú aktivitu pod názvom “Putovanie kvapky”. Začali sme krátkou prezentáciou o dôležitosti vody pre náš život a o význame jej šetrenia. Pútavou formou o  kvapkách sa deti oboznámili s významom a kolobehom vody na Zemi. O tom, kde všade v prírode sa nachádza, aké má podoby, ale aj o nebezpečenstve jej znečistenia človekom. Deti vytvárali ako padá dážď, hrali sa na malých rybárov, ktorí čistili rybník. Aj týmto dňom sme sa opäť presvedčili, že “voda je život” a nevyhnutne patrí k našej každodennej existencii.

            • Svetový deň Dawnovho syndrómu

            • Posolstvo „S nami nie pre nás“ je kľúčom k prístupu k zdravotnému postihnutiu založenému na ľudských právach. Prístup založený na ľudských právach považuje ľudí so zdravotným postihnutím za ľudí, ktorí majú právo na spravodlivé zaobchádzanie a majú rovnaké príležitosti ako všetci ostatní, pričom spolupracujú s ostatnými na zlepšení ich života.

               

            • Vystúpenie v domove dôchodcov a domove sociálnych služieb

            • Pri príležitosti MDŽ sa naši predškoláci vybrali k našim najstarším do Domova pre seniorov. Potešili ich milým slovom, spevom, tancom, recitáciou i krátkym divadelným predstavením. Hodinový program sprevádzaný aj hrou na hudobných nástrojoch dojal nielen starké a starkých, ale aj naše pani učiteľky, ktoré v nich spoznali bývalé pani učiteľky z detských čias. Veríme, že chvíle strávené v spoločnosti našich najmenších im pomohli pookriať. Ich potlesk a úsmev v tvári nám boli najväčšou odmenou.

               

            • Medzinárodný deň šťastia

            • Sme šťastní, keď športujeme

              Naše šikovné detičky oslávili tohtoročný Medzinárodný deň šťastia pohybom. Motto znelo: „Sme šťastní, keď športujeme.“ Držali sme sa ho a výsledok nenechal na seba dlho čakať. Využili sme na to naše interné projekty vo všetkých vekových kategóriách a zameranie, ktoré má naša MŠ sa stalo hlavným heslom tohto dňa – pohybom k zdraviu a zdravému životnému štýlu. Deti predviedli svoje športové zručnosti, tímovú prácu na florbale, futbale. Rytmické a tanečné cítenie prejavili v Rytmických krôčikoch, Loptičke Hopke, Mini Zumbe. Aj týmito činnosťami si naši najmenší vytvárajú pozitívny vzťah k športu už od útleho veku. Realizácia jednotlivých aktivít prebiehala na pôde školy i mimo nej a veselé tváričky detí hovorili jasnou rečou. Radosť z pohybu či už samotného alebo sprevádzaného hudbou a náčiním nás utvrdilo vtom, že oslava šťastia uskutočnená týmto spôsobom bola výbornou voľbou.

              Florbal

              Korčuľovanie 

              Futbal 

              Rytmické krôčky 

              Loptička Hopka

              Mini zumba

            • Beseda s príslušníkom PZ

            • Pozriem vľavo,pozriem vpravo,

              cez prechod ja prejdem hravo.

              Po prechode pre chodcov už som rýchle za cestou.

               

              Spoločná beseda s pánom policajtom,ktorý nám vysvetlil základné pravidlá bezpečnosti cestnej premávky na názorných ukážkach. Pozreli sme si zaujímavé videá o činnosti Polície pri rôznych zásahoch. Za odmenu sme dostali od pána policajta magnetku a pexeso.